Elektronica: een veelbelovende maar complexe branche

De online elektronicamarkt bedraagt in 2021 $344 miljard, dit is 6,2% van de totale ecommerce industrie. Consumenten zijn dus gewend om elektronica online te kopen. Het is echter niet de gemakkelijkste branche om in te slagen. Loyaliteit is schaars: mensen vergelijken graag de prijzen, functies en beoordelingen voordat ze een product kopen. Door de toegenomen complexiteit van consumentenelektronica eisen consumenten meer informatie, en verwachten ze op verschillende manieren hun vragen te kunnen stellen. Daarom is klantinteractie dé manier om vertrouwen op te bouwen in de elektronica branche.

Meer informatie over onze Elektronica klantenservice solutions

Elektronica klantenservice solutions

Salesupply is gespecialiseerd in klantenservice voor de consumentenelektronica-industrie. Wij weten als geen ander wat de knelpunten zijn, en hoe deze op te lossen. Wij ondersteunen je merk bij de volgende uitdagingen:

Complexe klantenservice

Klantenservice voor consumentenelektronica is complex. Je hebt te maken met de behoefte aan snelheid, gecombineerd met hoge gemiddelde aankoopbedragen en de complexe samenstelling van de producten. Bovendien staan kopers van consumentenelektronica erom bekend dat ze grondig onderzoek doen voordat ze contact opnemen, daarom is toegang tot (bijna) realtime productinformatie essentieel voor klantenservice medewerkers. Bij Salesupply doen we dit elke dag. Met meer dan 800 getrainde agents bieden we native klantenservice aan in 36 talen en in 3 tijdzones. Wij bieden klantenservice aan voor telefoon, (live) chat, e-mail, recensieafhandeling, social media en WhatsApp, en leveren daarmee de best mogelijke service voor uw klanten, ongeacht het kanaal.

‘All in’ op empathie

Er is een enorme behoefte aan empathie in deze branche aangezien de levensduur van een product onverwacht tot een einde kan komen. Klanten hebben behoefte aan aandacht, en willen gehoord en begrepen worden. Wanneer teleurgestelde, gefrustreerde klanten contact met je opnemen omdat hun product niet meer werkt, kan een uitstekende klantenservice helpen de klanten te behouden – of er zelfs fans van maken.

Retourzendingen

Binnen de elektronica branche zorgen retouren vaak voor problemen. Elektronische apparaten zijn kwetsbaar en er komt veel technologie bij kijken. Daarom moet het retourproces met zorg worden behandeld. Bij Salesupply controleren we de retouren van A tot Z. Bij aankomst inspecteren we het pakket, vergoeden we de klant en testen we het product. Zo kunnen we kosten besparen en waarde toevoegen aan het proces.

High-volume periodes

Piekmomenten zijn een gegeven binnen de consumentenelektronica branche. De kerstinkopen, Black Friday en productlanceringen; al deze momenten resulteren in high-volume periodes. Tijdens deze momenten is het van het grootste belang om de capaciteit van de klantenservice snel op te kunnen schalen. Salesupply kan dit. Of je nu shared of fulltime agents nodig hebt, wij kunnen opschalen wanneer dat nodig is.

Elektronica merken die vertrouwen op Salesupply

'Case study: Expert'

 Expert werkt samen met Salesupply ter ondersteuning van haar online klanten


Wie? Expert is Duitslands grootste consumentenelektronica groep

 

Services: Salesupply behandelt de gebruikelijke kanalen voor Expert’s online shop: het beantwoorden van klantvragen per telefoon en e-mail. Salesupply reageert ook op klantbeoordelingen en -feedback. De pandemie was een serieuze test voor de schaalbaarheid van de Expert-Salesupply klantenservice solution. Salesupply is erin geslaagd om het klantenserviceteam voor de online shop in zeer korte tijd met 80% te laten groeien. Hierdoor heeft Expert haar doelstellingen voor klantondersteuning bereikt, zelfs met de sterke groei van de online verkoop.

 

Lees hier meer over hoe Salesupply Expert ondersteunt.

'Case study: TonerPartner'

De klantenservice van TonerPartner gaat voor klantloyaliteit


Wie?
 TonerPartner is een toonaangevende online winkel voor toner, inktpatronen en printer accessoires, en is in het grootste deel van Europa actief.

 

Services: Salesupply verzorgt de gehele klantenservice buiten Duitsland voor TonerPartner. Voor TonerPartner zijn loyale, terugkerende klanten essentieel. Voor webwinkels die klantloyaliteit hoog in het vaandel hebben staat, moet de serviceafdeling op zijn best zijn. “Salesupply is erg pragmatisch, kan snel inspringen en de kwaliteit van de dienstverlening is goed” legt Oliver Ahrens, CEO van TonerPartner uit.

 

Lees hier meer over hoe Salesupply TonerPartner ondersteunt.

Besteed je ecommerce klantenservice uit aan Salesupply

  • tick100% gespecialiseerd in ecommerce
  • tickMeer dan 15 jaar ervaring in de elektronica branche
  • tickInternationaal in 36 talen in 3 tijdzones
  • tickPiek & seizoensgebonden klantenservice, 's avonds en in het weekend
  • tickTelefoon, e-mail, (live) chat, social media, WhatsApp & meer
  • tickSnelle integratie met bestaande interfaces
  • tickRealtime rapportage via een persoonlijk dashboard
  • tickFulltime of shared agents, afhankelijk van je volume

FAQ

Bij de overweging om je klantenservice uit te besteden kunnen twijfels ontstaan. Dat is normaal. Lees hoe Salesupply ervoor zorgt dat je service on-brand is: je klanten hebben niet eens door dat ze met een externe dienstverlener te maken hebben.

Voor Salesupply is het van groot belang dat onze klanten ‘in control’ zijn. Alleen zo kan de samenwerking echt een succes worden. Dit is hoe wij dit bereiken:
Dashboard applicatie. We hebben een dashboard applicatie ontwikkeld waarin klanten realtime inzage hebben in het klantenserviceproces.
CMS-systeem. Daarnaast heb je toegang tot ons CMS systeem waar je alle events terug kunt vinden en telefoongesprekken terug kunt luisteren.
Overleg. We plannen wekelijks of maandelijks calls in met onze klanten. Tijdens deze gesprekken bespreken we wat het volume is geweest, hoe de medewerkers hebben gepresteerd, hoe snel antwoorden zijn gegeven, of de SLA is behaald, of er problemen zijn opgetreden, enz.
De customer service experience is onlosmakelijk verbonden aan je merk. Daarom heb je als klant volledige inspraak in het customer care proces. Tijdens het set-up komt de gewenste customer care ervaring uitgebreid aan bod. Zo heb je alle zeggenschap over hoe onze agents je klanten te woord staan en hebben je klanten geen moment de indruk dat ze door een externe dienstverlener zijn geholpen.
De agents van een externe serviceprovider zijn tijdens de introductiefase natuurlijk niet altijd bekend met je merk. Maar bij Salesupply hebben we een beproefde trainingsmethode ontwikkeld waarmee agents in korte tijd volledig bekend zijn met de ins & outs van een bedrijf. Door middel van een met de klant opgestelde ‘wiki’ en een door de klant verzorgde producttraining veranderen onze medewerkers binnen no-time in collega’s op afstand.

Klantenservice is altijd belangrijk geweest in het signaleren van knelpunten en issues. Salesupply heeft een methodiek ontwikkeld om deze klantsignalen te herkennen en te delen met de opdrachtgever. Alle klant events worden gekoppeld aan een vooraf (in samenspraak) opgestelde categorie. Als klant heb je direct inzicht in deze categorieën via ons realtime dashboard en ontvang je periodiek een uitgebreide rapportage. Zo hebben vele van onze klanten organisatorische processen en zelfs producten kunnen verbeteren dankzij signalen van onze agents.

 

Lees dit artikel voor een uitgebreid antwoord op bovenstaande vragen. Wil je meer weten over hoe wij als klantenservice provider omgaan met je bestellingen? Neem dan contact op.

Contact

Contact