De VS is een markt met een gigantisch potentieel. Verkopen via de toonaangevende marktplaats Amazon is een uitstekende manier om met een relatief laag risico deze markt te verkennen, bijvoorbeeld voor de lancering van een eigen webshop.

Per persoon spenderen Amerikanen gemiddeld $2.216,- (€1.933,-) per jaar. Dit ligt boven het Europese gemiddelde van €1376,-. Daarnaast kunnen Europese verkopers momenteel gunstig verkopen in de VS, omdat de waarde van de dollar al een tijdje stijgt. Producten tegen een lage prijs aanbieden kan een goede boost zijn bij het betreden van een nieuwe markt. Om bijvoorbeeld de bekendheid te verhogen is het verkopen via de “marketplace” van Amazon een mogelijke strategische aanvulling op reeds bestaande verkoopkanalen.


In 2014 hebben verkopers uit meer dan 100 landen via Amazon bestellingen aan klanten uit meer dan 185 landen verstuurd. In onze nieuwe Whitepaper geven wij nuttige adviezen, data en handige praktijktips voor de start op de marketplace van Amazon USA.  HIER DOWNLOADEN