In onze nieuwe Whitepaper 'Verkopen op Amazon US' delen wij enkele gedachten waarom verkopen via Amazon een goede manier is om een markt te betreden. Daarnaast geven we een lijst van de meest belangrijke issues waar rekening mee moet worden gehouden en geven we enkele tips om dit aan te pakken.

De e-commerce markt van de Verenigde Staten, met een jaarlijkse omzet van $456bn en 196 miljoen online shoppers, staat aan de online wereldtop. Het is de thuismarkt van een groot aantal zeer succesvolle e-commerce bedrijven. Dit zorgt ervoor dat het de favoriete cross-border shopbestemming van de wereld is. Daar komt bij dat de Verenigde Staten voorop gaan op het gebied van innovatie, digitale processen en retail technologie.

Uitbreiden naar de Verenigde Staten betekent dat de competitie in een sterke retailmarkt moet worden aangegaan. Een markt waar de klant hoge verwachtingen heeft en de marktstandaarden zeer hoog zijn. Het potentieel is echter enorm: de individuele e-commerce uitgave per persoon per jaar liggen met een gemiddelde van $2216 (€1933) hoger dan het Europese gemiddelde van €1376.

Daar komt bij dat de dollar de laatste jaren een opwaartse trend laat zien, laatst steeg de waarde door aankondigingen van de Europese Centrale Bank om grote schulden te verminderen. Crisismaatregelen van de ECB, de Bank van Japan en andere nationale banken hebben de dollar een boost gegeven terwijl de Euro, Yen en andere valuta minder waard zijn geworden. Dit biedt de kans om producten tegen
zeer lage prijzen op de Amerikaanse markt aan te bieden, een gunstige situatie bij het toetreden in een markt. Een verkoopkanaal via een leidende marktplaats, zoals geboden door Amazon, is een mooie kans om een markt te testen zonder relatief veel zakelijk risico te moeten nemen. Zo is het niet noodzakelijk een gehele webshop te openen.

Een marktplaats als verkoopkanaal kan daarnaast een strategisch onderdeel zijn van een bestaand verkoopkanaal om de brand awareness te verhogen. In het afgelopen jaar hebben verkopers uit meer dan 100 verschillende landen over de gehele wereld via Amazon aan klanten in 185 landen producten verkocht. Hiervoor maakten zij gebruik van de diensten die Amazon biedt.

DOWNLOAD WHITEPAPER