Het Verenigde Koninkrijk staat na China en de VS op de derde plaats van de grootste e-commerce landen ter wereld. Salesupply biedt geïnteresseerde bedrijven een gratis consult van 30 minuten met onze experts voor online verkopen in Groot-Britannië.

Verenigd Koninkrijk aan de top met giganten China en VS
De e-commerce omzet in China groeide in 2014 met 63,8% en vergrootte daarmee zijn voorsprong op de Amerikaanse markt, die met 11,7% groei naar $ 482,7 miljard steeg. Achter deze twee grootste e-commercelanden bezet het Verenigd Koninkrijk de derde plek, met een B2C e-commerce-omzet van $ 169 miljard. Deze cijfers komen uit het nieuwe Global B2C E-commerce Report 2015 dat is opgesteld door de Ecommerce Foundation in samenwerking met Ecommerce Europe en GfK.

Infographic

Hoogste besteding per online shopper per jaar
Als het om gemiddelde besteding per online shoppers gaat, dan leidt het VK de dans. De Britse e-shopper heeft vorig jaar gemiddeld $ 4.082 besteed. In de VS ligt dit bedrag op $ 2.888, goed voor een tweede plek, en met $ 2.126 sluiten de Fransen de top 3 af. China loopt op dit gebied wat achter met $ 1.703. Wel is de gemiddelde besteding per Chinese e-shopper vorig jaar met meer dan 55% gestegen.

Markt vol kansen
Ook al lijkt de markt in het VK al redelijk volwassen, er is nog volop ruimte voor groei:  Online winkelen is breed geaccepteerd. Het lokale aanbod en het  service niveau zijn dan ook enorm hoog. In de komende vijf jaar wordt echter verwacht dat de Britse online bestedingen nog een keer zullen verdubbelen. Niet alleen zullen bestaande segmenten doorgroeien, ook zullen er nieuwe winstgevende niches ontstaan. Er is dus niet alleen vraag naar nieuwe producten maar ook ruimte voor nieuwe spelers!

Aanpak op maat met Salesupply
Onze e-commerce professionals in Groot-Brittannië doen niet anders dan buitenlandse bedrijven op weg helpen in hun land. Zij weten precies waar de kansen liggen en wat een realistische aanpak is. In een persoonlijk gesprek bieden zij u de eenmalige kans, om kritisch naar uw unieke situatie te kijken en samen met u een mogelijke strategie te bespreken. Neem snel contact met ons op om deze kans te benutten!