Retail ondernemers in Nederland staan het komend jaar voor grote uitdagingen.

Een van de uitdagingen is om de online en offline verkoop en service kanalen verder te integreren door de fysieke winkel met de webwinkel samen te brengen. Daarnaast wordt er hard gewerkt om de klantbeleving ofterwijl de ‘’customer experience’’ te vergroten.

Voor het vergroten van de customer experience moet technologie uitkomst bieden, zoals de opkomst van chatbots en de lancering van nieuwe klantcontactkanalen zoals Messenger en Whatsapp. Maar hoe kun je zorgen dat deze nieuwe vorm van selfservice en nieuwe klantcontactkanalen geïntegreerd worden binnen de service organisatie? Daarnaast zijn er sterk veranderende verwachtingen van consumenten, waarbij de consument verwacht dat u altijd ‘bereikbaar bent'.

Ruime openingstijden en ‘same day delivery’ wordt al gezien als de benchmark, waarbij de druk verder wordt opgevoerd door buitenlandse spelers.

Met deze whitepaper geven wij een samenvatting van de mogelijkheden om uw klanten te kunnen ondersteunen en wat de service verwachtingen zijn van consumenten. Salesupply biedt richtlijnen met actuele cijfers en informatie. 

Download de whitepaper hier