MOSER Trachten is de grootste kostuumontwerper in Beieren en een expert op het gebied van fysieke winkelverkoop. Marco Manigk, online winkelmanager en hoofd van e-commerce, bracht het bedrijf vooruit door het te introduceren aan online business. MOSER's beslissing om te investeren in online e-commerce heeft zijn vruchten afgeworpen; de e-business nam toe en het bedrijf heeft zijn sales volume verdubbeld sinds de introductie van Descartes pixi * (Warehouse Management System).

Een WMS automatiseert interne processen en verlaagt de kosten hiervan onmiddellijk na aanschaf. De belangrijkste processen zoals: orderimport, betalingsverwerkingen en verzending & retour worden vereenvoudigd. Enkele voorbeelden van prestaties die Descartes pixi * WMS hielp MOSER Trachten te bereiken: correcte voorraden, 100% verzendingrate van bestelde artikelen, 90% van de bestellingen werden binnen 24 uur verzonden, verlaagd retourtarief, verhoogde klanttevredenheid en de productiviteit van werknemers is ook toegenomen.

Lees hier meer over de prestaties en toegevoegde waarde van Descartes pixi*, of download de laatste editie van Cross-Border Magazine