Veel online voedingsdistributeurs ervaren de uitdaging om hun voedselproducten gekoeld of bevroren te bewaren. De oplossingen zijn vaak kostbaar of niet duurzaam, wat niet past bij de huidige normen en waarden. De voedselmarkt is de snelgroeiende markten aan het inhalen, zoals bijvoorbeeld de fashionmarkt, en groeit nu sneller dan ooit tevoren. Het vinden van oplossingen om deze uitdaging aan te gaan, is daarom cruciaal. Volgens Dan Roumen, Product Manager Thermal Packaging bij Ranpak, is papier een recyclebaar en duurzaam product dat hypothetisch als isolatie kan worden gebruikt.

De meeste bekende oplossingen (bijvoorbeeld EPS-dozen) zijn verre van milieuvriendelijk. Bij het zoeken naar een oplossing, moet er met veel variabelen rekening worden gehouden, zoals: temperatuurprofielen, transport, opslag en isolatiemateriaal. Uit het onderzoek van Ranpak blijkt dat papier een goed kostenbesparend alternatief is, omdat het niet alleen biologisch afbreekbaar is, maar ook gemakkelijk aan te passen is aan elke grootte verpakking.

Lees hier meer over Ranpak's oplossing en real-time voorbeelden, of download de laatste editie van Cross-Border Magazine.