Bears with Benefits, beauty-vitaminesupplementen in gummy beervorm voor jonge professionele vrouwen, werd al snel een hit in Duitsland. Nu is het merk op een missie om Europa te veroveren met als eerste stop: Italië, een van de grootste supplementenmarkten in Europa. Philippe Renoirte, Head of Operations bij Bears with Benefits, vertelt hoe het Direct-to-Consumer-kanaal in slechts 7 weken gelanceerd werd met de e-fulfilment - en customer service van Salesupply.

Uitbreiding naar Italië “Toen we besloten hadden om uit te breiden naar Italië, vonden we Salesupply online. Een internationale e-commerce fulfilment en customer service provider met een eigen locatie in Italië, dat zou erg interessant voor ons kunnen zijn. Toen ik contact opnam was mijn eerste vraag: ‘We willen in 7 weken live in Italië: kunnen jullie ons helpen?’ Toen het antwoord was ‘Geen probleem, laten we het gelijk over connecties en SKU’s hebben’  wisten we dat we onze e-fulfilmentservicepartner gevonden hadden.

Plug & Play WMS- Shopify connectie

“Het verbinden van het Warehouse Management System en ons Shopify-account was zo gedaan. We hadden gelijk realtime toegang tot het laagdrempelige WMS systeem. De grootste uitdaging was ons productassortiment. We hebben 10 SKU’s en 46 verschillende bundels opgebouwd uit deze SKU’s. Het is niet het meest gemakkelijke systeem, maar Salesupply heeft het zonder problemen geregeld.”

Betrouwbare vervoerder en customer experience boven prijs

“Bears with Benefits is een premium product, dus we moeten ook in elke stap van het proces een premium customer experience bieden. Daarom zijn we niet op zoek naar de goedkoopste vervoerder, maar kiezen we voor iedere markt voor de meest betrouwbare vervoerder die onze klanten de best mogelijke service kan bieden”, vertelt Philippe. 

Gepassioneerde customer service

“Betrouwbaarheid is de hoofdreden voor het uitbesteden van de Italiaanse customer service aan Salesupply. “Vanaf het begin hebben de customer service agents van Salesupply laten zien dat ze echt om ons merk en onze producten geven. Ik heb nog nooit zo’n betrokken fulfilment- en customer serviceprovider meegemaakt.” 

Verdere Europese uitbreiding

Bears with Benefits is van plan om de komende jaren het Europese DTC-kanaal verder uit te breiden. Na Italië zullen de beauty-vitaminesupplementen ook in Frankrijk, Spanje en Nederland gelanceerd worden.

Ben je op zoek naar een flexibele, schaalbare ecommerce fulfilment - of customer service oplossing voor je webwinkel? Neem contact met ons op via info@salesupply.com of bel 024-7113370.